Wednesday, 20 March 2019

Bisnes Mobile Spa Satu Pelaburan Yang Bijak?

Lately ini, permintaan home spa mencanak-canak.

Kenapa ya wanita lebih suka home spa/mobile spa?



Sepanjang saya membuat perkhidmatan mobile Spa, ramai ibu yang tidak sempat ke kedai Spa. Mereka berkeinginan untuk manjakan diri di kedai Spa namun disebabkan kekangan masa, sibuk, anak tiada penjaga di rumah. 

Ada juga yang takut ke kedai Spa kerana bimbang dengan harga servis yang mahal. Itu yang menyebabkan mereka mendapatkan servis mobile Spa/home Spa.

Memang rugi sangat jika kemahiran yang kita miliki ini, tidak ditukar dengan menjana pendapatan.

Kelebihan buka Home Spa/ Mobile Spa sendiri?

Saya rasa sangat beruntung kerana saya tidak perlu membayar sewa, membayar gaji pekerja, membayar bil utilities..Jimat sangat. Dengan modal yang telah saya laburkan, Alhamdulillah , sebulan saya buat servis, saya dapat RM 1100.

hasil diri sendiri





Tak tahu kenapa saya rasa bisnes mobile Spa/ home Spa ini sangat senang untuk sedut duit.hihi.
Cuba bayangkan eh, sehari saya dapat 2 customer. 1 customer RM 50. dah dapat RM 100 kan sehari. hanya guna masa 2-3 jam sahaja sehari.

itu saya dapat jika perkhidmatan facial sahaja. belum termasuk dengan customer yang ambil perkhidmatan scrub / lulur / massage badan.

Untuk pengetahuan anda semua, saya buat perkihmatan ini secara part time ye. Saya bekerja. Hujung minggu dan malam saya manfaatkan untuk Spa. Dari tak buat apa hujung minggu, lebih baik isi dengan aktiviti yang bermanfaat sekaligus dapat duit. Alhamdulillah.

Ada yang tanya saya, mana awak belajar kursus Spa tu?

Okay, saya belajar dari Projek Spa The Walking Beauty.

The Walking Beauty ialah satu projek spa tanpa kedai yang menggunakan sepenuhnya produk Shaklee.

Unik sangat, mesti tertanya Shaklee ada produk skincare ke. Ada u olls

Kajian selama 8 tahun, bebas bahan kimia merbahaya, selamat dan berkesan.

Mesti ada sebab kenapa saya pilih The Walking Beauty.

1 -  Saya tiada risiko bankrup sebab modalnya sangat rendah.

2-  Saya boleh jalankan bisnes Spa saya dimana-mana sahaja walaupun sedang bercuti

3-  Saya dapat bimbingan dari kawan kawan senagkatan Spa ( support group berterusan )

4-  Saya dapat Module Spa dan latihan secara percuma

5-  Saya dapat produk Spa ( skincare ) yang bernilai lebih dari 4 angka. Best tau guna skincare Youth Shaklee ni.

Dan selepas kursus, saya tak perlu cari lagi/servey lagi produk Spa apa yang saya mahu guna.

Korang tahu, ianya akan jimatkan masa korang. Terus guna produk, lagipun produk Youth dijamin selamat, berkesan dan terbaik hasilnya.

6- Saya juga berpeluang untuk menyertai trip ke luar negara, gala dinner. bestnya, yela saya mana pernah sampai ke oversea nun..bila ada peluang depan mata, tak kan tak nak grab kan.

7-  melalui latihan yang saya sertai tu, trainer akan share teknik marketing / macam mana mahu bermula. Iye lah kan, kita ni bermula dari zero. Sekarang, Alhamdulillah dah boleh jadi trainer Spa dah.

8- oh yer, saya pun dapat sijil juga ye.

Memang banyak sangat kelebihan join TWB ni.

So, adakah bisnes spa satu pelaburan yang bijak??

Jawapannya, ya. Memang mudah dan senang sangat nak dapat income 4 angka sebulan. Ramai dah ahli TWB dah buktikan. Labur sekali, pulangan berkali-kali.





Bayangkan ye sehari dapat jumlah macamni, cuba darabkan 30 customer, pasti 4 angka dalam tangan. Memang best sangat mobilespa ni.

Nasihat saya, laburlah bisnes yang membantu menambah nilai kehidupan orang. InsyaAllah pulangan banyak dan kita pun hati senang.

Yang mana ingin melabur dengan bijak dengan spa, boleh hubungi saya.




Salam sayang,
Nurul fatin Adiana
0137131476
Team The WalkiNg Beauty
Adrianna Mobile Spa

No comments:

Post a Comment

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger