Wednesday, 12 October 2016

Jangan Buang Biji Labu

Kenapa saya bagitahu jangan buang biji labu?


Selalu kita potong labu mesti kita buang bijinya kan, sebenarnya ada khasiat tersendiri biji labu ni.
Pernah juga beli yang dah siap proses, tapi dah diletak kan perasa. Kadang ada yang masin sangat. Mau darah tinggi uiii.

Actually saya terbaca di blog Dr.Zubaidi

Ni khasiatnya

Nak Tahu Tak?

Shaklee mempunyai satu supplemen yang mengandungi biji labu ini. Namanya Nutriferon dan Nutriferon telah dipatenkan secara eksklusif oleh Shaklee yang mana anda tidak boleh dapatkan di kedai-kedai biasa. Hanya di Shaklee.

Rahsia Nutriferon

Nutriferon dihasilkan setelah menjalani 40 tahun kajian. Kajian ini dilakukan oleh Imunologi, Dr. Yasuhiko Kojima.

Siapakah beliau?

Beliau, Dr Yasuhiko Kojima ialah seorang imunologi yang menemui nutriferon.
Cuba anda bayangkan, beliau mengkaji 200 jenis ekstrak herba dan hanya 4 jenis herba sahaja yang terpilih dan terbukti untuk bantu menghasilkan interferon semulajadi dalam badan kita.

Kajian selama 40 tahun maka terciptalah Nutriferon.

Dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia, herpes, HIV dan lain lagi.

Tambahan pula, ia terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Ada juga sesetengah hospital swasta yang menyediakan suntikan interferon ini, namun harganya mencecah RM6000. (fuh,macam-macam boleh guna duit RM6000 tu). Cuma tidak diketahui kandungan dalam suntikan itu dan samada ia halal atau tidak.

Herba dalam Nutriferon ini sangat membantu untuk meningkatkan imun badan secara semulajadi.

4 herba ini yang terpilih ialah :

1) Biji Labu
🍒 Tingkatkan imun sistem anda secara semulajadi
🍒 Ia juga bagus untuk pesakit Arthritis


2) Japanese Honey Suckle 
🍒Antibiotik semulajadi yang kuat. 
🍒 Bantu pesakit Athma dan masalah 
🍒 Juga bantu melegakan sakit kulit seperti rashes dan eczema. 
(Ramai customer saya yang jadi kelopak garam makan tak sampai sejam akan hilang insyaAllah) 


3) Plantago Seed
🍒 Bantu bunuh kuman
🍒 Bantu baiki luka lebih cepat dan bantu hasilkan sel baru


4) Safflower
🍒 Bantu kurangkan masalah Bronchial Athma
🍒 Bantu turunkan kolesterol jahat.






Testimoni mereka yang pernah menggunakan Nutriferon

Anak tidak berjangkit pun walau duduk di taska


Batuk dan demam sekejap sahaja dah baik


Bacaan platlet meningkat

.
.
.
Jaminan Shaklee

SENTIASA SELAMAT


SENTIASA BERKESAN


SENTIASA MESRA ALAM

Boleh hubungi saya untuk dapatkan Nutriferon dan konsultansi PERCUMA


Adiana
SID 1123860
Pengedar Shaklee Putrajaya
0137131476
Pengeposan Seluruh Malaysia

***Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit.

10 comments:

  1. Bgus juga biji labu ni....

    ReplyDelete
  2. Biji labu kalau dikeringkan memang best. Buat sendiri je. Homemade.
    Blog Safeni Feni

    ReplyDelete
  3. Sudah lama tidak makan biji labu. Susah nak jumpa berbanding kuaci.

    ReplyDelete
  4. Saya tak pernah makan biji labu ni. Guane rasa

    ReplyDelete
  5. Saya tak pernah makan biji labu ni. Guane rasa

    ReplyDelete
  6. saya suka makan labunya sedapp.. hehe

    ReplyDelete
  7. siapa sangka kan biji labu yang selalu kita buang buang tu rupa rupanya ada banyak khasiat.

    ReplyDelete
  8. Pernah simpan biji labu ni. Tapi tak tau nak buat apa plak lepas tu bila dia kering. Goreng je?

    ReplyDelete

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger