Thursday, 8 September 2016

Cara atasi jeragat tanpa laser

Assalamualaikum...

terima kasih kerana sudi menyinggah ke blog saya.

seperti yang kita tengok / lihat jeragat ini biasanya susah nak hilang kan. ada yang jeragat ni dari jauh pun dah nampak kaler coklatnya.

Dan itu membuatkan satu perasaan rendah diri bagi wanita. Malu. Sedih.


Tahukah anda, jeragat ini boleh dirawat tanpa rawatan laser. Tak perlu berbelanja ribu-ribuan untuk hilangkan jeragat. Saya nak share satu cerita, ada seorang ibu ini pernah buat laser untuk hilangkan jeragatnya dan beliau bagitahu saya kosnya RM5000!

Gulp..mahalnyaaaa.. Namun, hasilnya tidak sebaloi dengan apa yang telah dilaburkan...tapi itulah tandanya, wanita sanggup keluarkan berpuluh-puluh ribu ringgit untuk cantik. Bukan untuk cantik di pandangan mata orang lain, tapi di mata suami khususnya kan bagi yang dah berkahwin.

Sebelum itu, jom kita kenali keluarga JERAGAT.

3 jenis jeragat.

Seborrhoeic keratoes
rupanya seperti timbul biji hitam atau tahi lalat hidup.

melasme(pigmentasi)
tompok hitam atau kelabu di bawah lapisan kulit.

Skin Tag 
Daging lebih berwarna coklat cerah atau gelap atau kelabu yang kebiasaannya timbul di bahagian ketiak dan leher.


Kenapa boleh terjadinya jeragat?

Mesti ada punca sesuatu kejadian kan.
Macam jeragat juga.

Antara faktor berlakunya jeragat :


  • Selalu terdedah dengan sinar UV matahari.
  • Gangguan hormon disebabkan mengandung atau menopous
  • Gelisah dan tidak cukup tidur
  • Menggunakan pencuci muka, alat kosmetik yang tidak sesuai dan mengandungi banyak bahan kimia.
  • Penggunaan pil perancang secara berlebihan
  • Disebabkan masalah pada limpa
  • Keturunan
Pencegahan awal untuk mengelakkan dari terkena jeragat.

Lindungi kulit dari sinar UV. Boleh menggunakan kosmetik, skincare yang mengandungi UV protection.

Urutan muka yang boleh membuatkan otot muka anda relaks dan tenang.

Disini saya ingin share tentang vitamin yang dapat membantu mengatasi / mencegah / memudarkan jeragat.

Vivix - Anti Penuaan Sellular

Kandungan vivix mempunyai 10x lebih kuasa antioksidan dari polifenol biasa.
Diuji secara klinikal dan terbukti mampu mengatasi masalah penuaan sellular
Boleh baca lanjut disini : VIVIX ANTI PENUAAN

Vitamin C - Pembentukan kolagen

Kelebihan vitamin C ialah merangsang pembentukan kolagen. 
Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, tulang rawan. Mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Vitamin C harus diambil setiap hari. Terbukti dapat mencantikkan kulit, selain membantu kulit kelihatan lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. 
Pigmen yang menyebabkan masalah jaragat.

ESP - Protein berkualiti tinggi

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai oragan dan tisu dalam badan serta komponen utama dalam badan manusia.
Membantu memperbaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
mengembalikan radiant kulit dan mengencangkan otot.
Pengambilan yang kerap adalah kunci awet muda.

GLA complex - baiki kecelaruan hormon

ada yang di antara wanita yang terkena jeragat ialah wanita dalam lingkungan 40 tahun ke atas. dan ada yang kecelaruan hormon akibat menopouse.

GLA membantu mengawal selia hormon estrogen.GLA membantu dalam melambatkan menopouse dimana memperbaiki keadaan menopouse seperti hot flashes, imsomnia, ketidakhadaman dan tekanan. 

Pengambilan jangka panjang melambatkan penuaan, mengetatkan uterus dan memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

Testimoni jeragat

Ini mak kandung saya. Beliau consume vivix dan sekarang konsisten ESP dan Vitamin C
Testimoni yang paling saya sayang dan orang yang dalam gambar pun saya amat sayang.

Jeragat (melasma) semakin pudar. Alhamdulillah. muka pun nampak muda.kurang garisan halus bawah mata


Jika ada ibu/saudara atau siapapun yang ada jeragat, boleh hubungi saya untuk bantuan.

InsyaAllah, kita ikhtiar.

Nurul Fatin Adiana
SID 1123860
0137131476
Pengedar Shaklee Putrajaya
Pengeposan minima seluruh Malaysia


***Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

8 comments:

  1. jeragat kalau tak nak bertambah, kena pakai uv protection macam Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu...untuk luaran...jeragat kena protectluar dan dalam

      Delete
  2. Waaa cantik mak sis... memang nampak awet muda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...hihiih..

      kadang kalau jalan bersama ramai orang ingat adik beradik...

      Delete
  3. Vitamin C tu yg boleh bagi cerah kulit ke? bagus produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah boleh..vit c ni bantu untuk hasilkan kolagen untuk badan kita..
      Tuan nak makan untuk diri sendiri pun boleh...heee

      byk lg sebenarnya manfaat vit c ni

      Delete
  4. Hehe..nanti boleh try nie..jeragat boleh tanah banyak..

    ReplyDelete

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger