Monday, 15 August 2016

kenapa trending sangat vitamin C ya?

hai, assalamualaikum....

semakin hari, semakin tinggi permintaan vitamin C kan..

Dan customer saya pun ramai yang beli vitamin C...saya pun cuba dapatkan info, kenapa orang suka sangat vitamin C..

Rupanya vitamin C membentuk kolagen. Bila kolagen baru terbentuk, kulit pun makin tegang, makin cerah, makin lawa gitu. Patutlah artis ramai ambil vitamin C.



Badan manusia tak hasilkan vitamin C tau.

So, kita perlu ambil vitamin C dari sumber luar.

Seperti :

Pemakanan
Supplement
Suntikan

Pemakanan contohnya buah-buahan citrus. oren, lemon, kiwi dll

Supplement : makanan tambahan samada sintetik mahupun semulajadi

Suntikan, tapi awas yea.. KKM tidak pernah meluluskan suntikan vitamin C, perlu dapatkan dari pakar yang bertauliah.

Sekiranya kekurangan vitamin C, apa simptomnya :


  • Sering letih dan lemah
  • gusi berdarah
  • tanda lebam di badan
  • luka lambat sembuh
  • Stress
  • Anemia
  • Rambut gugur
  • Mudah diserang selsema
  • kulit tidak bermaya
Okay, sebenarnya apa manfaat lain vitamin C untuk badan kita ye :

  • Antioksidan, melawan radikal bebas dari menyerang tubuh. Elok diambil bersama vitamin A dan E.
  • Imun badan kuat
  • merendahkan tekanan darah tinggi
  • memastikan saluran darah mengembang dengan baik
  • bantu mengawal paras gula dalam darah
  • mencantikkan kulit
  • menyekat pembentukan pigmen yang menyebakan punca jeragat
  • menguatkan akar rambut
  • mengekalkan kolestrol sihat
  • gusi semakin sihat
  • memperbaiki imsonia, stress, tekanan
  • kulit semakin lembap
  • membina sel darah merah yang sihat
  • menghalang alergi, resdung, eszema

Tips pengambilan vitamin C

Seeloknya melalui pemakanan. Makan makanan yang mengandungi vitamin C atau ambil supplement.

Sehari badan kita disyorkan ambil 500mg-1000mg.

Vitamin C ni vitamin larut air, sekiranya berlebihan dalam badan kita, ia akan dikumuhkan melalui urin kita. Membazir kan. So, ambil yang sustained release.

Kelebihan teknologi Sustained Release.

Shaklee mengeluarkan vitamin C dengan teknologi sustained release.

Iaitu :

Perlepasan secara berperingkat.
Setiap 1 tablet 500 mg vitamin C Sustained Release, ia akan berada dalam badan kita selama 5 jam. Jadi, setiap jam 100mg dilepaskan untuk badan.
Haaaa,, tak berlaku lah pembaziran.

Selain itu, vitamin C ini tasteless, ia perlu ditelan dengan air. Tiada campuran, pewarna atau gula tambahan. Dihasilkan oleh ekstrak jagung dan ditambah bioflavonoids dari lemon, oren, grapefruit.

Saya dah amal kan vitamin C.

Memang best...!!

Awak nak try vitamin C Shaklee?



Roger saya untuk free consultation,

Adiana
1123860
0137131476
Pengedar Shaklee Putrajaya
Pengeposan Seluruh Malaysia



No comments:

Post a Comment

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger