Saturday, 14 February 2015

Set Hamil Shaklee selamat ke?

Assalamualaikum...

Ok lah, sy nak share...bulan lepas sy ada menghadiri Health and Wellness Talk by Nutritionist Shaklee.. Free je, itu untungnya jadi member Shaklee. Banyak kelebihan kita dapat.

Walaupun kelas dalam 1 jam berlangsung, memang ilmu yang diperoleh banyak sangat.

Tajuk H&W talk hari itu : Prenatal and Post natal - Penjagaan Nutrisi Yang Lengkap

Seperti yang kita tahu apabila seseorang wanita mengandung pemakanan merupakan asas paling penting kerana dari pemakanan kita lah baby mendapat nutrisinya.

Apa yang kita makan, makanan itu lah yang diserap oleh baby untuk 'dia' membesar dalam rahim kita.

Bagi ibu hamil perlulah mengambil makanan yang mengandungi protein, lemak yang seimbang, makanan berserat, buah-buahan dan sayur-sayuran dalam gizi seharian.


Ada yang bertanya, set hamil shaklee boleh ke guna untuk pregnant? selamat ke? ada effect kat baby tak?

Sebenarnya, semua bergantung kepada pemakanan dan gaya hidup ibu. Ada yang makan nenas, boleh..ada yang perutnya tidak boleh tahan..keguguran..ada yang minum air kelapa okay je , ada yang tak boleh...

Selain itu, kita kena berpegang pada Qada' dan Qadar Allah...mintalah dariNya agar kehamilan kita sihat, semoga anak dalam kandungan menjadi ank yang soleh dan solehah..selalu memberi 'makanan rohani' kepada baby kita. Disini sy sertakan surah-surah dalam Al-Quran yang patut/sesuai diamalkan ketika mengandung.


Jika ada rezeki kita, InsyaAllah kita bersalin dengan selamat tanpa apa apa komplikasi..Supplemen ini hanyalah makanan tambahan di mana tubuh kita tidak dapat hasilkan nutrien tersebut. Dan supplemen ialah makanan yang dibentukkan kepada tablet, cecair atau serbuk.

Jadi, ibu yang hamil sangatlah disyorkan untuk mengambil supplemen..kalau tidak, masakan doktor bekalkan ibu yang mengandung dengan suplemen..dan tidak semestinya mengambil suplemen kita tidak perlu mengambil makanan berzat lain.

Apa-apa suplemen pun semestinya perlulah Halal, selamat untuk kandungan dan datang dari sumber yang baik. Bagi suplemen Shaklee, pihak Shaklee telah melakukan beratus ribu ujian ke atas produknya sesuai dengan motonya sentiasa mesra alam, sentiasa selamat dan sentiasa berkesan.

Nasihat sy yang hanya ilmu tidak seberapa ini, suplemen hanyalah asbab sahaja. Janganlah ibu ibu menyalahkan suplement 100% jika menyebabkan kandungan gugur, tidak selamat.

Berbalik semula pada mainpoint kita ( pemakanan dan gaya hidup )

Berikut sy sertakan review dari mereka yang menggunakan Set Hamil Shaklee


+




Cuma, saya memilih untuk menggunakan suplement hamil shaklee kerana sy rasa ia selamat, berkesan untuk sy dan sy yakin dgn produknya lagipun bahannya diperbuat dari bahan semulajadi. Kalau tak, masakan Shaklee bertahan 20 tahun di sini. Ye dak?

Set Kehamilan Shaklee


Fungsi Set Kehamilan Shaklee

Set asas
Vitalea ( killer produk - multivitamin pertama dihasilkan oleh Shaklee )

  • multivitamin untuk menyokong keseluruhan kesihatan
  • mengandungi zat besi yang tinggi mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah.
  • mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan


Vitamin C 

  • meningkatkan sistem pertahanan badan (melawan infeksi),
  • membantu menguatkan placenta
  • mengalakkan pengahasilan kolagen yang membantu pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.


Vitamin B complex

  • mengandungi asid folic bagi melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang.
  • menghalang ibu dari risiko kanser dan strok
  • mengurangkan mual ibu
  • mencegah gangguan pada mata dan kulit serta penting untuk pertumbuhan embrio
  • membantu pertumbuhan sel otak bayi


Ostematrix 

  • kalsium & magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, juga mengelakkan kekejangan yang sering berlaku pada ibu-ibu hamil
  • membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat bagi ibu dan bayi
  • membantu pelawasan / elak sembelit


trimester ll & lll : set asas + Omega Guard

Omega guard

  • mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi
  • mengawal kolestrol

ESP (add-on )

  • membekalkan protein untuk pertumbuhan bayi, menguatkan rahim dan memberi tenaga segera untuk ibu.
Dan suplemen Shaklee ini, jika ibu tidak sempat menghabiskannya dalam tempoh kehamilan, ibu boleh menyambung makan semula selepas bersalin. Kan, dah jimat kat situ...


Jika ibu berminat untuk MENCUBA set kehamilan ini, konsultansi percuma dari sy..boleh hubungi sy

Adiana
0137131476
adiananurulfatin@gmail.com
Fb : Nurul Fatin Adiana Diey
Penghantaran percuma kawasan Putrajaya dan pengeposan minima seluruh Malaysia

Sy akan guide ibu ; cara pengambilan dan dos yang betul.

Sedia membantu anda

*** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.







No comments:

Post a Comment

♥ Copyright © Nurul Fatin Adiana | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse | Powered by Blogger